Menu
Your Cart

Door in deze melding toestemming te geven of de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met cookies.

Natuurlijke Materialen

Welke natuurlijke materialen gebruiken wij?

 

Wol: de ideale temperatuurregelaar

Precies in de juiste temperatuur slapen: een aangename warmte afgeven in koude perioden en tegelijkertijd de verkoelende eigenschap hebben om hitte tegen te gaan.

Wol is de natuurlijke temperatuurregelaar. Een paard/schaap kan dankzij zijn wollen vacht de heftige temperatuurwisselingen aan waar hij regelmatig aan wordt blootgesteld. Zou een paard/schaap een synthetische vacht dragen? Dan overleeft hij simpelweg de extreme hitte of kou niet.

 

Overige eigenschappen als vastheid, fijnheid, veerkracht, elasticiteit en in het bijzonder de vochtregulatie maken wol tot een hoogwaardige en onvervangbare natuurlijke grondstof.

Wol neemt tot een derde van zijn nettogewicht aan vocht op, zonder nat aan te voelen en zijn overige eigenschappen te verliezen.

 

Van nature heeft wol een brandwerende werking, een gelijkmatige luchtverdeling en trekt het positief geladen deeltjes aan. Onze huid is negatief geladen en trekt daardoor positieve ionen aan, wol neemt deze ionen op en neutraliseert deze.

Wij passen daarom wol toe aan de oppervlakte van het matras.”

 

Katoen is een bijzonder mooi en een puur natuurlijk product.

Het is een sterke natuurvezel, maar tegelijkertijd ook één van de meest zachte en comfortabele materialen.

De fijne structuur maakt katoen tevens bijzonder huidvriendelijk.

Katoen heeft een goede vochtregulerende werking, weerstandskracht en is goed ademend zodat de lucht rond je lichaam goed kan blijven circuleren. Deze eigenschappen zorgen voor een uitstekend slaapcomfort.

 

Wist u dat…het katoen dat wij voor onze producten gebruiken niet alleen biologisch is, maar ook fairtrade?

 


 

Paardenhaar: bijzonder veerkrachtig

Paardenhaar is een belangrijk materiaal tijdens het productieproces van onze matrassen. Paardenharen beschikken over een bijzonder hoge veerkracht die door het spinnen gekruld worden en hierdoor het lichaam meer ondersteuning en flexibiliteit kunnen bieden tijdens het slapen. Paardenhaar is hol zodat lucht er makkelijk doorheen kan gaan: nieuwe lucht wordt “ingeademd” en het vocht kan goed worden afgevoerd. Door dit optimale ventilatieproces krijgen huisstofmijt en schimmel geen kans zich te ontwikkelen in het matras en kunnen diverse allergieën en andere gezondheidsproblemen voorkomen worden.

 

Paardenhaar is een bijzonder zachte, warme en zeer comfortabele grondstof voor een optimaal ventilerend en droog bedklimaat.

 

 

Natuurlatex: uitstekende ventilatie

De toevoeging van zuiver natuurlatex in onze matrassen geven uw lichaam een optimale ondersteuning vanwege de elastische en veerkrachtige eigenschappen waar natuurlatex over beschikt. In tegenstelling tot synthetische latex, beschikt natuurlatex over een open celstructuur die garant staat voor een uitstekende ventilatie waarmee ook bacteriën en schimmels hiermee worden afgestoten. De toevoeging van natuurlatex in uw persoonlijke matras biedt uw lichaam de luxe en comfort voor een goede nachtrust.

 

 

Waarom natuurvezels en geen synthetische materialen?

Natuurlijke vezels zijn hol van binnen en kunnen daarom mee ademen met je eigen lichaam.

Dit zorgt voor een perfecte vocht- en warmtehuishouding. En niet onbelangrijk: natuurlijke vezels zijn restproducten en milieuvriendelijk.

 

Synthetische materialen zijn lucht- en waterdicht. Schuimmatrassen hebben een open celstructuur, wat ze eigenlijk net sponzen maakt. Van een spons weten wij dat het vocht absorbeert en vasthoud, dit zijn buitengewoon slechte eigenschappen voor uw nachtrust. Matrassen gaan hiervan broeien, met een grote ergernis en vaak gehoorde klacht als gevolg: Nachtelijk zweten.

 

 

 

Zelf ervaren hoe het is om te liggen op natuurlijke materialen?

 

Maak een afspraak in één van onze showrooms

 

Maak een afspraak